March 28, 2009

Sadetta ja koulutusta

Viime viikon upeiden kesäisten ilmojen jälkeen palattiin taas sadelinjalle ja tällä viikolla onkin satanut, tuullut ja ukkostanut ihan kunnolla. Eilisellä lenkillä (mentiin merenrantaan, ei ollutkaan paras idea) kastuttiin oikein kunnolla läpimäriksi. Mitäs oli pakko mennä sinne kaikkein tuulisimpaan paikkaan kastumaan.. Mereltä tuuli ja satoi aika rajusti, välistä sade tuntui olevan jo räntää ja kotiin päästyäkin naama oli vielä ihan punainen kylmästä sateesta. No loppuilta sitten lämmiteltiin kuuman kahvin avulla ja kuivateltiin ihan vain kotona.

Tänään aloitettiin koirakoulu ekaa kertaa tällä saarella! Taukoa olikin tullut viime kesästä asti, kun ei syksyllä enää käyty koulutuksissa Suomessa. Rio oli aivan täpinöissään, innokkaanan tekemässä kaikke mitä pyydetään ja lisäksi vielä tietenkin omia juttuja sen kun kerkiää. =) Ja sehän kerkiää! Eka kerralla meillä oli tutustumistunti Agilityyn. Eli totutettiin Rio erilaisiin esteisiin ja kokeiltiin kiipeilemistä, keinulautaa ja renkaan läpi hyppäämistä. Kaikkeen se meni kyllä tosi rohkeasti, tunneli ei ollut mikään ongelma. Ainoa mistä ei vielä mennyt kokonaan oli kangastunneli (mistä normaalisti pitää puskea läpi, mut nyt pidettiin sitä auki Riolle). Se oli liian epäilyttävä ekalle kerralle. Kävi hakemassa tunneliin heitetyn namin ja kääntyi puolessa välissä pois. =) Mutta kivaa oli molemmilla ja pari kuvaa todisteena tuolla irkku-albumissa kuvaboxissa. Minäkin sain taas lisää itseluottamusta siihen, että teen kyllä asioita ihan oikein tuon koiran kanssa. Ensi viikolla alkaa sitten tottelevaisuusharjoitukset. Kouluttaja niin kehui Rioa kun se on tottelevainen ja iloinen poika. Niinhän se onkin, voi ylpeä omistaja todeta! =)

Onneksi tänään ei ole satanut, mutta viileä on tuuli. Sääennusteen mukaan noin 5-6 astetta vain lämmintä. Nyt vaan odotellaan ensi viikonloppua ja muuttoa uuteen asuntoon!! Saas nähdä millaisia koiria siinä naapurustossa liikkuu. Toivottavasti mukavampia kuin tässä naapurustossa tuo yksi saksanpaimenkoira, joka on nyt pari kertaa tullut pihasta rähjäämään meille karvat pystyssä.

No comments: