April 25, 2009

Näyttelykausi avattu vuodelle 2009

Vierähti viikko ennenkuin sain aikaiseksi kirjoittaa näyttelystä tänne. Olimme siis viime viikonloppuna (18.4.) Corkissa All Breed Championship Show:ssa esittelemässä suomalaista kauneutta ja asennetta.. =) Olin etukäteen täysin turhaan huolehtinut vieläkö Rio muistaa miten näyttelyissä käyttäydytään ja mitä siellä tehdään. Se tuntui muistavan hyvinkin ja käyttäytyi tosi hienosti.

Koiria oli nurmikentällä paljon, mutta kerryjä vain kolme. Ilmeisesti paikalliset kasvattajat olivat keskustelleet keskenään ja tiesivät ettei uroksia kannattanut tuoda.. Mistäs minä sen olisin tiennyt, joten meitä oli sitten vain kaksi urosta, Rio ja nuorempi (musta) uros tuomarin oman koiran poika.. Rio sai erinomaisen arvostelun (ei kyllä annettu mitään kirjallista arvioita, vai.n kortti, johon oli ruksattu Excellent) ja voitti avoimen luokan, jossa se oli ainoana uroksena.. Sen sijaan paras uros-titteli ja serti hävittiin tietenkin tälle toiselle. Toinen uros (Glenfitor O'Maoileoin) voitti myös rodun parhaan, vaikka vastassa oli oikein hieno ja värinsä vaihtanut narttu.. Opinpa taas uutta koiranäyttelyiden maailmasta. Ei pidä viedä tuomareille, joiden omia kasvatteja voi olla mukana. Harjoitusta onneksi ja mukava päivä, ei edes satanut lainkaan. Olin myös tyytyväinen Rion trimmiin. Ihan ensimmäistä kertaa olin itse laittanut sen näyttelyyn. Aiemminhan olen sille kyllä kotitrimmejä tehnyt, mutta näyttelyihin joku muu.

Sain kyllä hieman apuja, mutta vasta kehän jälkeen. Nimittäin Irisblue-kennelin Hugh Jordan (jonka narttu Irishblue hot N bothered oli ainoa narttu näyttelyssä) jutteli minulle pitkään näyttelyn jälkeen ja antoi pari vinkkiä Rion trimmistä. Kehui kyllä et se oli ihan hyvin laitettu (näin aloittelijaksi) mutta takajaloista ja kyljistä olin jättänyt hieman liian "pörröiseksi".. Osittain tietoisesti, sillä tottumaton silmä on sitä mieltä, että hieman karvaa saisi jäädä kylkiin antamaan "lisää kroppaa" koiralle. No, opin kokoajan! =)

Hugh oli todella mukava ja kyseli olemmeko ilmoittautuneet kerryjen erikoisnäyttelyyn Dublinissa Euroopanvoittajanäyttelyn yhteydessä. Lupasin ilmoittaa Rion sinne. Täällähän on kilpailevia yhdistyksiä, joten kerryjen rotunäyttelyitä järjestetään itseasiassa kaksi samana päivänä, ovat peräkkäin. Heidän yhdistyksensä näyttely on tämä jälkimmäinen. Olin ajatellut mennä vain aamun näyttelyyn, mutta Corkin reissulta palattuani ilmoitin Rion niihin molempiin. Samahan se, jos kerran jo Dublinissa ollaan sinä päivänä! Olen myös varannut hotellin Dublinista tuolle toukokuun viimeiselle viikonlopulle. Se onkin meidän seuraava näyttelymme. Tässä välissä on 10.5. (siellä äitienpäivä, täällä sellainen on jo ollut maaliskuussa) on meidän omalla kylällä Claregalwayssa harjoitusnäyttely. Sinne menemme ihan huviksemme viettämään sunnuntaipäivää. Kuvat näyttelystä laitan tuonne kuvaboxiin!!

Nyt menen laittamaan lounasta, kun aamusta tänään olimme jo treenaamassa agilityä ja tottelevaisuutta koirakoulussa.. Rio lähettäisi terveisiä tuolta lattialta jos osaisi..

No comments: